Mastodon

Slow fashion - varer som varer

Klikk her for alle saker om dette temaet!

Trodde du flyvanene våre var en klimaversting? Ta en titt i klesskapet ditt

Dette skjer med klærne du sender tilbake: -Helt vanvittig

Rapport: Flere arbeidere i kles-suksessen Shein jobber triple skift

Ultra-fast fashion er det nye fast fashion

Er det egentlig mulig å kjempe imot denne trenden? Jeg mener "ja", og har de siste åra jobba med å omforme garderoben min rundt idéen om å eie færre, men bedre ting. Når jeg kjøper noe nytt, har jeg et par ledestjerner. Under her er noen korte forklaringer, men vil lage lengre saker på hver.

Gode reparasjonsmuligheter

Særlig når det gjelder sko er dette viktig å sjekke. Å kaste sko med ødelagt såle er som å vrake bilen når du trenger nye dekk.

Naturmaterialer

65 % av alle klær (2016) er laget av syntetiske materialer, hovedsakelig polyester aka. plast. Mye av dette har dårlig kvalitet over tid og fyller havet med mikroplast. Jeg prøver å kjøpe klær av bomull, lin, skinn, ull og lignende, og prøver å påse at opphavet er godt.

Etisk produsert

Det finnes produsenter som driver skikkelig god produksjon i Kina og klær som er produsert i Italia under dårlige forhold. Derfor er det ikke alltid like lett hvis man kun ser på merkelappen. Det gir likevel en pekepinn, og så kan man heller kjøre mer research.Vil du ha en juksekode når det gjelder etisk produksjon? Kjøp brukt!

Tidløse plagg

Det dumme med å kjøpe varer som varer, er at de ... varer. Derfor prøver jeg å kjøpe plagg som kan kombineres med mange andre plagg, som har en tidløs stil og som fungerer godt selv om jeg skulle gå litt opp eller ned i vekt.

Og hvor mange plagg trenger vi egentlig?

Great! You've successfully subscribed.
Great! You've successfully subscribed.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.